Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

El 2006 és el tercer any amb menys boscos cremats al Berguedà de les dues últimes dècades

El 2006 és, de moment, el tercer any amb menys hectàrees cremades al Berguedà de les últimes dues dècades. Des de l’1 de gener, s’ha encès a la comarca poc més d’una hectàrea, una superfície que equival a un camp de futbol. El rècord va ser el 2004, amb mitja hectàrea calcinada, i el 1995 les xifres també van ser bones, i es va cremar tot just una hectàrea.
Des de principis d’any, s’han encès deu incendis a la comarca, però tots han estat de molt poca consideració, i s’hi ha pogut actuar de manera molt ràpida, segons ha explicat el conseller comarcal de Medi Ambient, Ramon Llobet.
Des que el departament de Medi Ambient té dades registrades, això és de del 1986, el pitjor any per als boscos berguedans va ser el 1994, l’any dels grans incendis, amb gairebé 20.000 hectàrees calcinades a la comarca. Per darrere d’aquell any, s’hi va situar el passat. Després d’un hivern i una primavera de molt poques pluges, l’estiu va arribar amb sequera, i es van encendre al Berguedà 28 incendis, que van cremar gairebé 500 hectàrees.
Tot i la bona campanya que, de moment, han viscut els boscos del Berguedà, les administracions fa una crida a la prudència. Adverteixen de no llençar burilles a la carretera, de no deixar vidres al bosc i també fan una crida als pagesos i a la gent que treballa la terra. S’ha d’anar alerta, perquè qualsevol descuit pot fer canviar les estadístiques.
Un 90% dels incendis són provocats per l’efecte humà, o bé per negligència o bé de manera intencionada. Per això, el Consell Comarcal demana la col•laboració de tothom, amb la intenció que el 2006 es tanqui de debò com un any segur per als boscos del Berguedà.

Comentaris