Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Troben l’absis de l’església primitiva dels Tossals, a Capolat

La primera fase dels treballs arqueològics al santuari dels Tossals, a Capolat, ha acabat amb èxit. El temple es va esfondrar, i l’Ajuntament té previst tornar-lo a aixecar, i recuperar les restes del castell de Capolat, del segle X, que s’ha confirmat que són a sota del santuari.
La Societat Arqueològica del Berguedà ha aconseguit trobar l’absis de l’església primitiva, i ha localitzat, també, algunes parts de l’ampliació, que data dels segles XIII i XIV. Enmig de les restes de l’església, els arqueòlegs també han trobat sitges per emmagatzemar gra i han fet la ubicació exacta de l’antic castell de Capolat.
Aquesta és la primera fase de la restauració, i l’any que ve es farà la segona, segons ha explicat al programa La Terrassa de Ràdio Berga l’alcaldessa de Capolat, Carme Boixader.
L’Ajuntament té previst recuperar-hi l’hostatgeria que hi havia hagut, ara en forma d’alberg o de refugi, que seria, també, un punt de trobada dels caminadors que segueixen algun dels tres senders de gran recorregut que passen per la zona.
La idea de l’Ajuntament de Capolat és que el santuari dels Tossals torni a ser el punt de trobada del municipi, i un element d’identitat del poble, tal com ho havia estat des que el 1956 va quedar en estat de ruïna.

Comentaris