Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Berga i Puig-reig tindran espais lúdics, destinats a millorar la mobilitat de la gent gran

Berga tindrà un espai lúdic per a la gent gran. És un circuit d’exercicis suaus, a l’aire lliure, dissenyat per afavorir les condicions físiques de la gent gran, contribuir a la millora del seu benestar, i també aportar-los beneficis per a les activitats quotidianes, com ara pujar i baixar escales, vestir-se, portar la bossa de la compra, jugar amb els infants…
Una fisioterapeuta s’encarregarà de programar activitats en hores determinades, però es podrà utilitzar durant tot el dia. L’espai lúdic està pensat per incentivar la mobilitat de la gent gran, però en podran fer ús persones de totes les edats.
Amb l’objectiu d’estimular l’activitat física i sensorial de les persones de la tercera edat, la Diputació de Barcelona instal·la espais lúdics a 36 municipis de la província. Al Berguedà, n’hi haurà un a Berga i un altre a Puig-reig. Són una alternativa d’oci molt ben rebuda pel col·lectiu de persones grans. Per una banda, perquè els permet realitzar exercicis físics adequats a la seves necessitats i això millora el seu estat de salut; i per altra banda, perquè fa possible que gaudeixin d’una manera menys sedentària dels parcs públics i guanyin en autoestima i confiança, en favor d’una vellesa activa. L’Ajuntament de Berga ha apostat per aquest nou equipament, que és previst que s’instal·li en les properes setmanes. S’ubicarà dins del recinte del Pla de l’Alemany, molt a prop de la residència d’avis.

Comentaris