Fira Sant Jaume Prats 2018

General

Les estacions d’esquí obren la temporada amb inversions globals de 25 milions d’euros

Les estacions d’esquí catalanes han invertit 25 milions d’euros per a la temporada 2006-2007. Concretament, 15 milions en remuntadors i producció de neu, i 10 milions d’euros per a d’altres instal•lacions vinculades a les estacions. És previst obrir la temporada de neu el proper 25 de novembre, tot i que depèn del clima.
L’esquí suposa un motor econòmic clau per a les comarques de muntanya i crea més de 5.600 llocs de treball directes i 5.700 d’indirectes. El perfil de l’esquiador català és el d’una persona d’entre 18 i 33 anys, de classe mitja- alta, que gasta de mitjana, per dia d’esquí, entre 160 i 170 euros. La temporada passada les estacions van rebre 2.300.000 visitants, la qual cosa va suposar una facturació en forfets de 56 milions d’euros i una riquesa generada a les comarques de muntanya, durant la temporada, de 450 milions d’euros. Aquesta temporada 2006-2007, l’objectiu és augmentar en un 5% el nombre de visitants, respecte la temporada anterior.
Actualment, a Catalunya, hi ha 16 estacions d’esquí: 10 d’esquí alpí; i 6 d’esquí nòrdic. L’oferta global arriba a les 347 pistes amb prop de 640 quilòmetres esquiables. Els esquiadors, doncs, poden escollir entre un ampli ventall de pistes. Això sí, sigui on sigui els forfets s’apugen cada any. Enguany, l’increment mitjà és del 3,8%. Una oferta interessant d’aquesta temporada és el talonari-forfet conjunt que servirà per esquiar a les estacions de Guils, Núria, Vallter 2000, Masella i La Molina. Aquesta estació, precisament, estrenarà aquesta temporada un nou telecadira, la remodelació del pla d’Anyella, i l’ampliació de la neu artificial.

Comentaris