Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’historiador i arqueòleg manresà Manuel Riu i Riu rebrà el premi a la cultura

Manuel Riu i Riu rebrà enguany el premi a la Cultura. Un guardó que lliura cada any l’Ajuntament de Berga per Santa Eulàlia. És un reconeixement a la tasca i a la dedicació d’una persona berguedana o forana en l’àmbit cultural de la ciutat. En aquest cas, el guardonat és un manresà que ha estat vinculat amb la comarca del Berguedà en varies ocasions, amb treballs diversos, i amb Berga en concret, amb el Museu.
Nascut l’any 1929, Manuel Riu és historiador i arqueòleg. Ha realitzat nombroses excavacions arqueològiques arreu de Catalunya, entre les quals la del taller de ceràmica grisa del segle XII de Casampons a Berga, a finals dels anys 50; el poblat de la Jassa, a Cercs, el 1961; i també a Roca-Roja, a Castellar del Riu; i al conjunt del Castellot i castell de Viver. Riu ha fet prospeccions arreu de l’estat espanyol. I ha publicat més de 700 treballs, i una vintena de llibres,sobre diversos temes d’arqueologia i història medieval.
Manuel Riu, de 77 anys, ha deixat empremta al Berguedà i per això l’Ajuntament li vol fer un reconeixement. A diferència de les anteriors edicions, enguany el premi a la cultura no es lliurarà a una persona berguedana. Recordem per exemple els guardonats en els darrers tres anys. El 2003 es va donar a Benet Vilajuana, a títol pòstum. El 2004 a un col·lectiu de persones per la seva contribució i coneixement de la llengua catalana. I l’any passat va rebre el premi a la cultura, Màrius Moneo.

Comentaris