Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Berga aportarà 1.500 euros cada any a la fundació de l’abadia de Montserrat

L’Ajuntament de Berga entrarà a formar part de la fundació Abadia de Montserrat. El consistori berguedà hi farà una aportació anual de 1.500 euros, que revertirà en el monestir i en l’abadia, i també en l’editorial que tenen els monjos. Això podria obrir la porta en el futur a fer col•laboracions editorials en la publicació de llibres d’interès local berguedà.
Entitats privades, institucions i una cinquantena d’Ajuntaments d’arreu de Catalunya ja formen part de la fundació, i hi fan aportacions anuals. En el cas de Berga, el donatiu s’ha fixat en 1.500 euros, i s’ha calculat en funció del nombre d’habitants i del que aporten d’altres consistoris del país.
Segons l’Ajuntament, Berga no podia dir que no a la proposta de l’abadia del Montserrat pel significat que té a Catalunya. La fundació es va constituir ara fa deu anys i ara ja prepara la commemoració del mil•lenari de Montserrat. Se celebrarà el 2025, en record a l’obertura del temple, per part de l’abat Oliva, bisbe de Vic i abat de Ripoll.

Comentaris