Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’Ajuntament de Berga posarà en funcionament una oficina local d’habitatge

Berga tindrà una oficina local d’habitatge. L’Ajuntament està pendent de signar un conveni amb el departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat per poder-la posar en marxa. Aquesta oficina concentrarà les diferents polítiques a l’entorn de l’habitatge, com la tramitació de subvencions per rehabilitar edificis, per instal•lar ascensors, també per obtenir certificats tècnics, i cèdules d’habitabilitat, entre d’altres. La nova oficina local d’habitatge coordinarà aquests aspectes i per tant agilitzarà els tràmits als ciutadans i els ho posarà més fàcil, tal com ha explicat a Ràdio Berga, l’alcalde de la ciutat, Ramon Camps.
L’oficina local d’habitatge concentrarà diferents serveis que actualment es fan a l’Ajuntament de Berga o bé al Consell Comarcal del Berguedà, i a més, ampliarà l’activitat cap a polítiques actives d’habitatge.
En una primera etapa, l’objectiu pel qual s’ha creat l’oficina és per facilitar informes tècnics dels habitatges i tràmits d’ajuts. Més endavant, de cara l’any que ve, és quan entrarà en servei, per exemple, el parc d’habitatges de lloguer. “És un mecanisme relativament nou, i consisteix que la gent que tingui pisos per llogar els pot posar a diposició de les administracions amb unes condicions més favorables perqùè les admnistracions els puguin llogar”, ha argumentat Camps.
L’Ajuntament de Berga engegarà l’oficina local d’habitatge un cop s’hagi signat el conveni, l’alcalde espera que sigui en les properes setmanes. Aquest servei funcionarà a les dependències de la societat municipal BRG Progrés, a la plaça Maragall de Berga.

Comentaris