Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

El fotògraf Jordi Plana retrata l’ànima de les persones en una mostra “experimental”

‘Ànimes’ és una instal•lació que combina la imatge fixa i el moviment. Un treball experimental del fotògraf berguedà Jordi Plana, que ha fet amb l’objectiu de retratar la vida interna d’unes persones que, en el passat, van ocupar un espai: la zona del Convent i de la fàbrica de Cal Rosal.
En total, 50 fotografies i dos vídeos, acompanyats de la música d’un violoncel, oberts a la interpretació dels observadors.
A partir de les ànimes, es retraten l’abús de poder, la violència de gènere, el domini de l’home sobre la dona, el suïcidi, la desesperació, la fe i l’esperança. Sentiments contraposats i situacions denunciables que es comuniquen a partir de les ànimes. Unes ànimes que es deixen retratar a partir dels cossos humans en què estan recloses.
Plana fa un pas endavant, i se separa dels seus últims treballs, la majoria reportatges fotogràfics. Aquí, opta per una instal•lació experimental amb què s’endinsa en nous camps i en noves fórmules artístiques.
L’exposició s’inaugura dissabte a les 8 del vespre, i es podrà veure al claustre del Convent de Sant Francesc de Berga els divendres, dissabtes i diumenges fins el 29 d’abril.

Comentaris