Fira Sant Jaume Prats 2018

General

El fotògraf Jordi Plana retrata l’ànima de les persones en una mostra “experimental”

‘Ànimes’ és una instal•lació que combina la imatge fixa i el moviment. Un treball experimental del fotògraf berguedà Jordi Plana, que ha fet amb l’objectiu de retratar la vida interna d’unes persones que, en el passat, van ocupar un espai: la zona del Convent i de la fàbrica de Cal Rosal.
En total, 50 fotografies i dos vídeos, acompanyats de la música d’un violoncel, oberts a la interpretació dels observadors.
A partir de les ànimes, es retraten l’abús de poder, la violència de gènere, el domini de l’home sobre la dona, el suïcidi, la desesperació, la fe i l’esperança. Sentiments contraposats i situacions denunciables que es comuniquen a partir de les ànimes. Unes ànimes que es deixen retratar a partir dels cossos humans en què estan recloses.
Plana fa un pas endavant, i se separa dels seus últims treballs, la majoria reportatges fotogràfics. Aquí, opta per una instal•lació experimental amb què s’endinsa en nous camps i en noves fórmules artístiques.
L’exposició s’inaugura dissabte a les 8 del vespre, i es podrà veure al claustre del Convent de Sant Francesc de Berga els divendres, dissabtes i diumenges fins el 29 d’abril.

Comentaris