Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’Ajuntament de Berga iniciarà les obres d’urbanització de la part central de la Rasa dels Molins a final d’aquest any

Les obres d’urbanització de la part central de la Rasa dels Molins, de Berga, començaran a final d’aquest any i acabaran l’estiu de l’any que ve. Aquestes són les previsions de l’Ajuntament, que aquest vespre ha presentat la proposta definitiva del projecte. La futura plaça central de la Rasa dels Molins evocarà la imatge original del lloc, quan hi passava una rasa d’aigua i estava plena d’horts. El rec d’aigua travessarà tota la plaça, ara convertida en terraplè, i hi haurà dues passarel·les de fusta que travessaran el canal. I al costat, unes plataformes a diferents nivells recordaran la imatge dels horts. Estaran construïdes amb diferents materials, algunes seran de ciment, altres de sorra, i d’altres seran verdes, amb herba natural i diferents plantes. Hi haurà bona part de zona verda, atenent una de les demandes dels veïns.
La nova Rasa dels Molinscombinarà un espai verd amb una plaça de ciment al centre de la ciutat. També s’hi instal·larà un parc infantil, i hi haurà un espai amb bancs, com a zona de repòs. Al voltant de la plaça, s’hi crearan nous llocs per aparcar. A la cruïlla de la plaça amb el carrer Pere III, s’hi construirà una rotonda per regular el trànsit, que s’espera que augmenti arran de les noves edificacions que s’aixecaran a la zona sud de la Rasa dels Molins.
Els veïns de la zona veuen amb bons ulls el projecte. La majoria, l’aproven. Han participat en l’elaboració del projecte, fent les seves aportacions i demanant algunes modificacions. Els arquitectes de l’Ajuntament les han estudiat i les han tingut en compte. Pere Claret fa un bon balanç del procés de participació ciutadana que s’ha fet en les últimes setmanes.
Un cop s’ha presentat la proposta definitiva per a la urbanització de la part central de la Rasa dels Molins i s’enllesteixi el projecte, s’haurà d’aprovar. És previst que l’aprovació es faci abans de les eleccions municipals del 27 de maig, i després hi haurà un mes d’exposició pública del projecte. El següent pas serà treure les obres a concurs i adjudicar-les. Segons el calendari previst per l’Ajuntament, els treballs podrien començar a final d’aquest any i el termini d’execució és de 8 mesos.

Comentaris