Obrim de nit prats de Lluçanès

General

El novel·lista Jordi Cussà presenta avui la seva última obra, ‘Clara i les ombres’

L’autor berguedà Jordi Cussà publica la seva sisena novel•la ‘Clara i les ombres’. Ens presenta un pianista amb tendències addictives que accepta acompanyar un grup de gospel en la seva gira per Catalunya. La història arrenca d’aquesta manera però uns imprevistos li fan prendre un altre rumb. A partir d’aquí la novel•la serveix d’excusa per reflexionar sobre els imprevistos de la vida i sobre quina és la reacció.
El llibre té dues parts molt diferenciades. La segona és molt més profunda, i entra a analitzar a fons la psicologia dels personatges.
‘Clara i les ombres’ recupera l’univers de ‘Cavalls salvatges’, i el món de les drogues també hi apareix. Però aquí no té un protagonisme tan clar, sinó que hi actua com a teló de fons.
Malgrat les circumstàncies que afecten els personatges de manera inesperada, Cussà prefereix no parlar de determinisme, i no creu que el destí estigui prefixat, sinó que cadascú se’l configura.
El nou llibre de Jordi Cussà es presenta avui a 2/4 d’11 al Casino de Berga. Intervindran en l’acte, a part de l’autor, Jaume Fígols, Josep Maria Salat i Toni Gol.

Comentaris