Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’atur al Berguedà sobrepassa la barrera del 9% i s’allunya de la mitjana catalana

La taxa d’atur a la comarca del Berguedà ha pujat fins al 9,01% segons les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Berguedà. Aquest increment mostra una tendència al creixement de la xifra d’aturats, que s’allunya de la mitjana i de la tendència general a la de la resta del país.
Si durant el mes de febrer hi havia 1.474 aturats a la comarca, durant el mes de març la xifra va augmentar fins els 1.520. D’aquesta quantitat, el 38,7% són majors de 59 anys i el 26,06 tenen entre 55 i 59 anys. Destaquen els 726 aturats del sector serveis i els 628 procedents del sector industrial.
Si es comparen les dades amb les de l’any passat, durant el mes de març s’ha produït un descens del nombre de contractacions. El març de l’any 2006 se’n van signar 1.346, 438 més que els 908 d’aquest any.
En aquest mateix període s’ha detectat un descens del nombre de contractacions indefinides. Dels 908 contractes signats el mes de març, 751 són temporals, una proporció que supera el 80% i que està per sota dels registres dels darrers mesos de l’any passat.
Pel que fa la contractació temporal, ‘L’Observador’ constata que la contractació temporal incideix més en els menors de 19 anys. Dels 75 contractes que es van fer el mes de març a joves d’aquesta edat, 67, el 89,33%, van ser temporals.

Comentaris