Revetlla de Sant Joan a Guardiola de Berguedà

General

Comença la sega de l’ordi i els pagesos esperen que la collita d’enguany sigui bona

La sega de l’ordi ja ha començat en algunes zones. És el cas, per exemple, de Santa Maria de Merlès i de Prats de Lluçanès, on el bon temps del mes passat ha fet avançar uns dies l’inici de la sega d’aquest cereal. El més habitual hagués estat, tenint en compte les varietats que es cultiven actualment, que la sega hagués començat pels volts de Sant Joan, però les elevades temperatures del maig, i l’escassetat de pluges ha fet que el gra s’hagi assecat més de pressa. Ho ha explicat l’alcalde de Santa Maria de Merlès, Josep Costa, que espera que tant la producció com la qualitat d’ordi que s’obtingui sigui bona.
Li fa més por el blat, que és previst que es comenci a segar d’aquí a uns quinze dies. Ha comentat que com que el blat va més de tard i al maig no va ploure, probablement el gra no s’haurà omplert massa.

Comentaris