Revetlla de Sant Joan a Guardiola de Berguedà

General

El Berguedà s’escapa del risc d’incendis forestals aquest mes de juny

El Berguedà és una de les úniques sis comarques de Catalunya en què el risc d’incendi forestal encara és baix. En les altres 35 comarques, el departament de Medi Ambient alerta de zones amb risc moderat que s’encengui foc al bosc.
Les pluges de la primavera han permès mirar amb una mica més d’optimisme l’arribada de l’estiu, però les autoritats adverteixen que, amb l’aigua caiguda no n’hi ha prou, i que el risc d’incendis pot ser molt semblant al de les últimes temporades.
El conseller d’Interior, Joan Saura, considera que, ara mateix, no es pot abaixar la guàrdia.
La Generalitat i la Diputació de Barcelona han posat en marxa la campanya ‘Foc zero’ per lluitar contra els incendis de l’estiu.
Les ADF del Berguedà també adverteixen que les pluges caigudes en les últimes setmanes no permeten relaxar-se ni als bombers ni a les agrupacions de defensa forestal. Ho ha dit a Ràdio Berga el president de la Federació d’ADF del Berguedà, Jordi Rovira.
Les reserves d’aigua tampoc no donen massa motius per a l’alegria. La conca del Llobregat, en què està inclosa la comarca del Berguedà, es troba en situació d’excepcionalitat, igual que la zona del Fluvià, de Garraf-Ribes i la conca del Maresme.
La Baells ha pujat fins el 55% de la capacitat, però encara es troba molt lluny del registre d’ara fa un any, quan l’embassament de Cercs i Vilada arribava fins al 85%.

FOTO: Campanya de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

Comentaris