Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Berga celebra aquest cap de setmana la Festa dels Elois

‘Notícies de la confraria dels Elois. Dels orígens al segle XVIII’, és la conferència que ha obert el programa d’actes de la festa dels Elois de Berga, que se celebra aquest proper cap de setmana. El programa d’actes segueix la mateixa línia dels altres anys, amb la passada pels carrers, sardanes i ball, dissabte; i amb el plat fort de la festa diumenge: en què es farà un recorregut pels carrers de Berga, es tirarà aigua des dels balcons, i entre d’altres actes, es beneiran els animals. A la tarda, es farà el tradicional raid ruc. Els actes per a dissabte i diumenge es concreten i detallen en el programa de mà que s’ha elaborat i que inclou un text històric sobre els orígens de la confraria dels Elois de Berga. Es tracta de dades històriques, desconegudes fins ara, que permeten conèixer més detalls de la festa dels Elois, gràcies a la historiadora Dolors Santandreu.
Es tracta de les primeres notícies dels Elois per conèixer més de prop la festa. Una festa popular, amb els cavalls i els rucs, i l’aigua com a protagonistes, que es manté viva a Berga i que arriba aquest cap de setmana, dissabte i diumenge.

Comentaris