Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Edicions de L’Albí de Berga fa una segona edició de la novel·la ‘Terra de ningú’, que ha estat seleccionada pel Premi Llibreter

La berguedana Edicions de L’Albí ha fet una segona edició de la novel·la ‘Terra de ningú’, de la vietnamita Duong Thu Huong. La novel·la, que tracta el drama de la guerra i la postguerra del Vietnam, ha estat un èxit de vendes a França. L’edició de l’Albí és la primera que es fa en català d’aquesta novel·la, que ha estat seleccionada per al Premi Llibreter, que convoca el Gremi de Llibreters de Catalunya. Segons l’editor, Jaume Huch, aquesta selecció representa un ‘reconeixement’ a la publicació, al mateix temps que li pot representar una promoció important, ja que situa la novel·la d’aquesta autora vietnamita ‘entre les grans novel·les de la temporada’.
La primera edició va sortir el mes de març i aquesta segona incorpora algunes millores a la traducció. El llibre parla d’un triangle d’amor tràgic entre tres personatges units per la guerra. Tot i ser ficció, el llibre està inspirat en fets reals que Duong Thu Huong va viure com a membre de les joventuts comunistes vietnamites i com a combatent al front de guerra. Duong Thu Huong va formar part d’un batalló de 40 nois que van lluitar-hi i en va ser una dels tres únics supervivents. L’obra també està inspirada en la postguerra de la guerra del Vietnam. Nascuda l’any 1947 a Thai Binh (Vietnam), Thu Huong és una activista de la defensa dels drets humans i de la lluita per la democràcia, motiu pel qual va ser expulsada del Partit Comunista i empresonada. Qualificada com a autora dissident, se li va impedir sortir del Vietnam fins l’any 2005, quan va establir-se a París. En aquests moments, Duong Thu Huong és una de les candidates al Premi Nobel de la Pau i la seva obra continua prohibida al Vietnam.

Comentaris