General

El Premi de Composició Concerts Verds queda desert i atorga dos accèssits

El jurat de la tercera edició del Premi de Composició Concerts Verds, que organitza l’Orquestr@ Berguedà i les Joventuts Musicals del Berguedà, ja ha emès el veredicte. El jurat ha decidit declarar el premi desert i atorgar dos accèssits. En aquesta edició del certamen com en la convocatòria de l’any passat, els participants havien de composar una sardana per ser interpretada per una orquestra de cambra i que tingués com a tema el medi ambient.
El jurat –format per Ramon Noguera, Salvador Brotons, Cristian Chivu, Xavier Pagès i Carles Planas– ha decidit declarar el premi desert, igual que en l’anterior convocatòria. Els cinc membres han considerat que cap de les obres presentades reunia les característiques que la fessin mereixedora del guardó. Tot i això, el jurat va decidir donar l’accèssit ‘ex aequo’ a Carles Serra, de Calders, per l’obra ‘Ressorgir’, i a Marc Timón, de Barcelona, per ‘La vida que neix del foc’. Planas ha explicat que en els dos casos es va tenir en compte que eren obres que tractaven el tema del medi ambient i, en concret, el foc.
La tercera edició del certamen ha comptat només amb dos participants. Planas atribueix aquesta baixa participació al fet que les bases demanen que les obres que es presentin segueixin la forma sardana. Per aconseguir augmentar la participació, la pròxima convocatòria es podria obrir a altres formats.

Comentaris