Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Veïns del barri vell de Berga exposen al nou equip de govern la situació actual de les anomenades ‘cases fantasma’

Veïns del carrer Buxadé de Berga, al barri vell de la ciutat, s’han reunit amb el nou equip de govern, de CiU, per exposar-los la problemàtica que encara arrosseguen, des dels anys 2000-2001, de les anomenades cases fantasma. Els veïns han volgut que el nou Ajuntament conegui la situació de primera mà i sàpiga que el veïnat continua pendent d’aquest tema, estan al peu del canó de qualsevol moviment perquè en pateixen les conseqüències, tal com ha explicat Roser Farràs, presidenta de l’Associació de Veïns del Capdamunt de la Vila i veïna del carrer Buxadé.
Més de 7 anys després el tema no està resolt. Les anomenades cases fantasma són una sèrie d’habitatges que sí que tenen propietari al darrere però que és desconegut o molt difícil de localitzar i això representa problemes si algú vol comprar un pis d’aquests, si el veí del bloc vol fer obres comunes… Davant d’aquesta situació, des de fa uns mesos, l’Ajuntament de Berga té preferència de compra en les anomenades cases fantasma del barri vell de la ciutat. D’aquesta manera, el consistori en pot tenir un control estricte perquè les vivendes s’inscriuen al registre de la propietat i qualsevol moviment que es fa de compra–venda, s’ha de comunicar prèviament a l’Ajuntament, que decideix si té interès per adquirir-la o no. Encara que no la compri, almenys té coneixement del nou titular de la vivenda, ja que sinó la situació és molt complexa perquè no es troben els propietaris i a més hi ha bancs a darrerre. L’Ajuntament té dret a intervenir-hi i propietat per comprar els habitatges del barri vell de Berga després que s’aprovés fa uns mesos l’anomenada delimitació de l’àrea de tempteig i retracte. És una mesura davant d’aquesta problemàtica que els veïns van aplaudir perquè ells són els primers que la controlen, conscients, això sí, que és un tema molt complicat de resoldre.
Segons Farràs, els veïns estan el cas de qualsevol moviment d’obres i de gent que pugui entrar o sortir d’un d’aquests pisos, la major part dels quals es concentren al carrer Buxadé. Qualsevol novetat la comuniquen a l’Ajuntament i han volgut que el nou govern conegui la situació d’aquests moments ‘encallada’ de les cases fantasma i les conseqüències que porta la seva existència.

Comentaris