Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Una granja berguedana, inspeccionada per la febre aftosa

Una granja del Berguedà es troba entre les 48 explotacions ramaderes que la Generalitat està inspeccionant per verificar si està afectada per la febre aftosa. Com a mesura de prevenció, el Govern ha decretat inspeccions en gairebé una cinquantena d’explotacions catalanes, després del cas que s’ha donat a la Gran Bretanya.
Davant d’aquesta situació, el sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya ha manifestat la seva preocupació pels darrers casos de febre aftosa, tot i que considera que a Catalunya s’ha actuat de forma correcta immobilitzant les explotacions on havien arribat animals del Regne Unit a partir de l’1 de juny. El responsable del sector porcí de JARC, Jaume Bernís, ha insistit que el brot de febre aftosa detectat en una granja al Regne Unit només afecta els animals i que no pot generar malaltia a l’home per via alimentària. Per aquest motiu, consideren que no es produirà una davallada dels preus ni del consum.
Bernís ha afegit que actualment les mesures de control són molt efectives, ja que el sistema de traçabilitat que s’aplica permet conèixer en temps real el moviment de tots els animals i quines explotacions podrien estar afectades.
El responsable del sector porcí de JARC ha reiterat que la febre aftosa només és contagiosa entre animals, però no es pot transmetre a les persones.

Comentaris