Fira Sant Jaume Prats 2018

General

Un excursionista holandès de 26 anys es perd al parc natural Cadí-Moixeró

Uns excursionistes han trobat un jove de 26 anys de nacionalitat holandesa, Kees M., procedent d’Eindhoven, que aquest dissabte pels volts de tres quarts de nou del vespre, s’havia perdut en una muntanya a uns 2.000 metres d’altura, al Parc Natural de Bagà. Els Bombers no van poder localitzar el jove durant la nit a causa de la dificultat de la zona i de la boira, i finalment van ser uns excursionistes qui el van trobar ahir i el van traslladar a l’Oficina d’Informació del Parc Natural de Bagà. El jove tenia ampolles als peus i símptomes de deshidratació i una ambulància el va evacuar a l’Hospital Sant Bernabé de Berga perquè li fessin una revisió.
Seguia una ruta que no estava marcada en el seu mapa i per les indicacions que donava, els Bombers van sospitar que es trobava al camí dels Empedrats. Els Bombers van activar quatre dotacions terrestres i es va avisar la Guàrdia Civil de Muntanya però la recerca va resultar complicada pel tipus de camí i per la boira que hi havia en algunes zones, de manera que no es va poder localitzar el jove perdut. De tota manera, els serveis d’emergència tenien constància que anava ben equipat. La recerca es va reforçar amb la col•laboració d’un helicòpter i finalment, el jove va ser localitzat per uns excursionistes al camí on els Bombers sospitaven que era. Aquests el van traslladar a l’Oficina d’Informació del Parc Natural de Bagà i allà una ambulància el va evacuar a l’hospital Sant Bernabé de Berga perquè li fessin una revisió ja que tenia ampolles als peus i presentava símptomes de deshidratació.

Comentaris