Obrim de nit prats de Lluçanès

General

Unió de Pagesos convoca per divendres una tractorada a Berga, entre d’altes ciutats del país

Unió de Pagesos assegura que la prova pilot del Contracte Global d’Explotació posada en marxa fa dos anys és un autèntic fracàs. Denuncien que el departament d’Agricultura ha abandonat les 320 explotacions on es va posar en marxa a les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà, la Conca de Barberà i el Pla de l’Estany. El sindicat ha convocat mobilitzacions aquest divendres a Berga, la Seu d’Urgell, Montblanc i Banyoles per reclamar que Agricultura pagui immediatament els ajuts compromesos dins el Contracte Global i que es mantinguin les bases de la convocatòria a què es van acollir els agricultors catalans.
El responsable d’organització a la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, Albert Falip, denuncia que el Govern no ha complert els compromisos amb els ramaders.
El membre de la Comissió Permanent d’UP, Joan Josep Vergé, ha afirmat que el sector vol compromisos ferms.
A Catalunya hi ha 320 explotacions que participen en la prova pilot del CGE a les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà, la Conca de Barberà i el Pla de l’Estany. Unes explotacions que pateixen greus problemes perquè no perceben els ajuts que s’havia compromès a aportar el DAR al llarg de cinc anys. Davant aquesta situació, UP considera que Agricultura busca canviar les bases de la convocatòria a la què es van acollir els agricultors i anular diverses mesures ja pactades.

Comentaris