Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

El banc de sang organitza fa una crida als berguedans perquè donin sang en una marató extraordinària

El banc de sang ha convocat per dijous de la setmana que ve a Berga un acapte extraordinari. Es tracta d’una marató de donacions, que es fa a la capital del Berguedà per cinquè any consecutiu. El banc de sang duplica els esforços habituals d’una donació regular: hi haurà dotze persones mobilitzades al matí, i divuit a la tarda, no tancaran al migdia, i l’espai habilitat, al Casal de la Gent Gran, comptarà amb quinze lliteres.
L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, adverteix que les donacions cauen a l’estiu, i es multiplica la necessitat de sang. Per això, recorda als berguedans que és necessari donar sang, i fer-ho d’una manera regular al llarg de l’any.
L’Ajuntament i l’hospital comarcal Sant Bernabé col•laboren en la convocatòria. El director-gerent de l’hospital, Jordi Campo, recorda que, al marge de les maratons, fa 15 anys que Berga acull acaptes regulars, i que la implicació de la comarca en les donacions de sang és molt alta.
Al lloc de la donació, hi haurà instal•lat un marcador, que actualitzarà quantes persones han donat sang al llarg del dia. També hi haurà guarderia gratuïta, música ambient, sortejos, activitats i actuacions.

Comentaris