Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

El descens de les vendes d’habitatges fa tancar les primeres immobiliàries al Berguedà

La frenada del sector immobiliari ha arribat al Berguedà. Les vendes d’habitatges han baixat entre el 30 i el 50%, segons les fonts del sector consultades. La crisi, ja ha provocat el tancament d’alguna immobiliària que va néixer durant el fort boom dels darrers anys. El sector calcula que, en alguns casos, les vendes s’han reduït fins a un 50%. El descens de la demana ha estat molt important i aquest refredament del ritme de vendes ha fet estancar els preus. La crisi afecta especialment la venda d’habitatges a Berga ciutat, segons ha explicat Sebastià Franch, de la immobiliària Pirineu 2000.
Les fonts consultades consideren que la frenada permetrà fer tornar el sector a la normalitat i deixar enrere el ritme vertiginós dels darrers anys. Alhora es preveu que les petites immobiliàries nascudes per aprofitar el bon moment acabin desapareixent.
La crisi també té conseqüències a nivell laboral, ja que amb el descens de l’activitat, hi ha professionals que tenen menys feina.
Tot i així, el sector veu el futur amb cert optimisme, ja que el Berguedà continua sent força atractiu a nivell immobiliari, segons ha comentat Francesc Lacalle de la immobiliaria berguedana Finques Ciutat.
Els responsables de les immobiliàries consultades esperen que la recuperació es faci poc a poc. Per això, però, serà imprescindible que els tipus d’interès no pugin més.
D’altra banda, la frenada del sector és rebuda amb certa esperança pels sindicats, que esperen que el descens de l’activitat permeti mantenir a les empreses més professionals i, així, poder reduir la sinistralitat. El coordinador del sindicat CCOO al Berguedà, Jaume Espelt, no preveu que la crisi provoqui un gran cataclisme i remarca que calen polítiques que permetin un millor accés a l’habitatge i potenciïn el lloguer.

Comentaris