Fira Sant Jaume Prats 2018

General

La vintena de joves multats per ocupar la via pública i vulnerar l’ordenança de civisme portaran el cas al contenciós administratiu

Els 22 joves de Berga a qui se’ls va imposar una multa per vulnerar l’ordenança de civisme, concretament per ocupació de la via pública sense permís, el setembre de l’any passat, portaran el cas als tribunals. Ho ha dit a Ràdio Berga, Pep Cara, una de les persones afectades, que ha explicat que el proper 20 de setembre s’acaba el termini per anar al contenciós administratiu.
La vintena d’afectats reprendran les protestes en contra de les sancions, que els va posar l’anterior equip de govern. Precisament, el juny, després de la presa de possessió del nou ajuntament, van aturar els actes de protesta perquè el nou alcalde Juli Gendrau, segons Pep Cara, semblava predisposat a treure les multes.
Les multes es mantenen vigents, i en total representen més de 16.000 euros. Recordem que els fets van passar el 30 de setembre de l’any passat a la plaça de les Fonts de Berga, quan entitats i associacions de joves i persones a nivell particular van muntar actes per protestar contra l’aplicació arbitrària, diuen, de l’ordenança cívica i per reivindicar l’ús popular del carrer. Fets que els va costar una vintena de multes. Els organitzadors, no entenen que se’ls sancionés, remarquen, per organitzar activitats lúdiques. Van presentar al·legacions però se’ls van refusar, i ara per ara es mantenen les multes. Per això, com que dijous de la setmana que ve, dia 20, s’acaba el termini per anar al contenciós administratiu, han decidit portar-hi el cas. I per altra banda, Pep Cara ha assegurat, que tornaran a mobilitzar-se en contra de les multes. Ja s’han fet sentir en diverses ocasions amb concentracions de carrer i ja n’han anunciat de noves.
La primera accion ha estat l’enganxada de cartells en què s’hi pot veure dues cartes de la sota de bastos, una amb la cara de l’exalcalde, Ramon Camps, i una altra amb la de l’actual, Juli Gendrau; i enmig dels dos hi ha una cartera en què s’hi pot llegir ‘ordenança de civisme’. El cartell diu: ‘Busca les 7 diferències cíviques’, ‘Quantes n’has trobat?’, i es respon a aquesta qüestió dient, en resum, que ‘ cap de fons, totes de forma’.

Comentaris