Revetlla de Sant Joan a Guardiola de Berguedà

General

Berga arriba a les 237 donacions de sang en la marató i millora el resultat de l’any passat

La quarta marató de donació de sang celebrada ahir a Berga va aconseguir superar la barrera de les 200 donacions i millorar el resultat de l’any passat. En total es van aconseguir 237 donacions. Berga manté així la bona resposta d’altres anys a aquesta crida.
Durant tot el dia els donants van anar passant pel Casal de la Gent Gran, on es feia l’acapte, però cap a última hora de la tarda va ser quan es va concentrar major afluència de donants. Des del Banc de Sang es valora molt positivament els resultats, ja que l’estiu havia deixat les reserves al límit.
A més, 23 persones, el 10% del total, eren donants per primera vegada. Tot plegat fa preveure que el Berguedà tancarà l’any amb un alt índex de donacions.
Segons el responsable del Banc de Sang, si el nivell de donacions es manté, la comarca se situarà en un índex de 46 donacions per cada mil habitants, per sobre de la mitjana catalana.
Durant tot el dia, un marcador electrònic va anar informant de les donacions que s’anaven rebent. La marató va ser inaugurada a primera hora del matí per l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, el gerent de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, Jordi Campo, i el regidor de Sanitat, Jaume Vima. La propera marató de donacions tindrà lloc el 20 d’octubre a Gironella.

Comentaris