Fira Sant Jaume Prats 2018

General

Berga celebra l’aplec anual a l’església de Sant Quirze de Pedret

Missa, cantada de goigs, repartiment dels tradicionals panets, ballets i danses tradicionals, al matí; i concert a la tarda. Són els actes de la festa de Pedret, que se celebra aquest diumenge, dia 16, a l’església de Sant Quirze de Pedret. L’aplec, que se celebra cada any, espera reunir entre 200 i 300 persones, tal com ha argumentat Rosa Guitart, regidora de Festes de l’Ajuntament de Berga.
La tradició dels aplecs es conserva, i tant el de Sant Pere de Madrona com el de Sant Quirze de Pedret, tenen bona resposta entre els berguedans.
La celebració manté l’estructura de cada any. A les 11 del matí, hi haurà missa en honor a Sant Quirze i Santa Julita. Després, es cantaran els goigs, es repartiran els panets i les flors boscanes, i l’esbart Queralt farà ballets i danses tradicionals. A la tarda, a l’església de Sant Quirze, hi haurà un concert amb el grup de nova polifonia tradicional catalana De Calaix.
Hi haurà servei de transport des del pont fins a l’església.

Comentaris