Fira Sant Jaume Prats 2018

General

Berga organitza un acte d’homenatge a Lluís Companys

El col·lectiu Berguedà per la Memòria ha organitzat per segon any consecutiu un acte d’homenatge a Lluís Companys amb motiu del 67è aniversari del seu afusellament. Es farà aquest diumenge, a les 7 de la tarda, a la plaça dels Països Catalans de Berga. De moment, han confirmat la seva participació en l’acte representants de CiU, d’ERC, de la CUP, d’ICV i de Catalunya Acció-Berguedans per la Independència de Catalunya. Segons un dels impulsors d’aquest acte, Eloi Escútia, l’homenatge té com a finalitat posar de relleu ‘que hi ha fets de la història que no es poden oblidar’, ‘l’assassinat del president d’un país és un fet que qualsevol estat del món recordaria’.
L’acte seguirà la mateixa estructura del que es va fer l’any passat i està obert a l’adhesió d’entitats i partits polítics. L’homenatge inclourà uns parlaments i una ofrena.
A més d’aquest acte de diumenge a la tarda, la matinada de diumenge a dilluns es dispararan salves en record dels trets que va rebre quan va ser executat a mans del règim franquista. Aquest acte, que se celebra cada any, s’organitza des de l’Ajuntament de Berga.

Comentaris