Fira Sant Jaume Prats 2018

General

Un veí de Berga perd 25 punts del carnet en una nit i es detingut a l’endemà per conduir begut

Un veí de Berga ha de fer front a una de les retirades de punts més elevada des de la posada en marxa del carnet per punts, el juliol de l’any passat. La Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada en demana la retirada de 25 punts per anar sense permís de conduir, anar sota els efectes de l’alcohol i fer-se l’escàpol de la policia quan els agents el van voler identificar, entre d’altres infraccions. Però aquí no acaba tot, aquest mateix conductor, Marc C. Z., de 20 anys, ha estat detingut aquesta matinada pels Mossos d’Esquadra, en un control d’alcoholèmia a la C-16 al seu pas per Gironella en què el berguedà ha donat positiu amb una taxa de 0,79 mil•ligrams per litre d’aire aspirat.
Segons han explicat portaveus del cos policial a Ràdio Berga, l’infractor ha estat detingut per l’alta taxa d’alcoholèmia que presentava. Els Mossos denunciaran al conductor, que té el carnet retirat, per la via penal, i haurà d’anar a judici.
Per les infraccions comeses la nit passada, aquest conductor perdrà deu punts, que s’han d’afegir als 25 que la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada ha proposat a la direcció general de Trànsit que retiri a aquest mateix conductor.
La nit anterior a aquesta detenció, la de dimarts a dimecres, aquest mateix conductor va intentar escapar de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada. Els fets van tenir lloc cap a les 3 de la matinada, quan els agents van observar un vehicle, un Peugot 306 aturat amb cinc joves a dins. Quan s’hi van dirigir per identificar-los, el conductor va arrencar i va fugir. Els agents van perseguir el vehicle durant més d’un quilòmetre, durant el qual el fugitiu es va saltar dos semàfors en vermell i un stop. Quan finalment va poder ser aturat, a la sortida de Sant Joan per enllaçar amb l’eix transversal, els joves van ser identificats i el conductor va fer el test d’alcoholèmia en el qual va donar positiu per 0,52 mil•ligrams per litre d’aire aspirat.
Per aquests fets, que en conjunt sumen una multa de 1.560 euros i la retirada de 25 punts, el conductor va poder marxar a casa ja que es tracta d’infraccions administratives i no delictives. En canvi, aquesta passada nit l’alta alcoholèmia que presentava ha comportat que fos detingut i ara, a més, de la multa i la retirada dels punts, haurà d’afrontar un procés penal.

Comentaris