Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Al Berguedà, l’ús del català en documents notarials és més significatiu que en d’altres punts de Catalunya

El Berguedà és una de les comarques on més s’utilitza el català en els documents notarials, juntament amb Osona, la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa. Són dades que ha fet públiques la Comissió de la Llengua del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, i que fan referència al període 1999-2005. La seva evolució des de l’any 99 sempre ha estat a l’alça. El notari Lluís Jou, explica les raons de perquè es tramiten més documentse n català a les comarques centrals i també les gironines.
D’aquestes dades també se n’extreu que l’any 2004 de les prop de 164.000 sentències que van haver-hi a Catalunya només el 21% es van fer en català. L’administració de Justícia és un dels àmbits socials on el català està menys estès i l’ús de la llengua a la documentació i comunicacions tant externes com internes, és reduït.

Comentaris