Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Berga commemora l’aniversari de la proclamació de la Patum com a patrimoni de la humanitat

La Casa de la Patum, a la plaça del Doctor Saló, obrirà les seves portes el proper dia 25, un diumenge, coincidint així amb el segon aniversari de la proclamació de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. L’esperada obertura permetrà veure durant tot l’any les comparses de la festa. L’Ajuntament ha volgut fer una celebració lluïda de l’efemèride, per això la commemoració començarà aquest mateix dissabte, amb la inauguració d’una exposició de quadres del pintor berguedà Ramon Calonge, a la sala Cau d’Art de Berga. També s’hi mostraran les fotografies des calendaris cíclics de la Patum entre els anys 2000 i 2006, que l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis de Berga ha cedit al Patronat de la Patum.
L’adequació del nou espai de la Casa de la Patum és un projecte iniciat en l’anterior mandat, que ja ha entrat en la recta final. La sala tindrà capacitat per a grups d’entre 15 i 25 persones. S’hi podrà veure un audiovisual i totes les comparses de la Patum. A més, les explicacions es faran en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Encara, però, no se sap quin serà l’horari d’obertura, ni si els visitants hauran de pagar entrada. Són detalls, que el regidor assegura, estaran ja fixats el dia 26, quan la Casa de la Patum ja serà oberta al públic en general.
Vima ha remarcat també que l’objectiu és explicar als visitants què és la Patum i fer que se sentin atrets per assistir a la festa. D’aquesta manera es cobreix una important mancança de l’oferta de turisme cultural de la ciutat.D’altra banda, l’Ajuntament està elaborant l’estudi per rehabilitar la plaça de Sant Pere. Un dels projectes prioritaris de l’equip de govern, de CiU.
Recordem que l’obertura de la Casa de la Patum serà el proper dia 25 de novembre. L’hora de la inauguració encara s’ha de determinar.

Comentaris