Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’Ajuntament de Berga demanarà ajuts per remodelar la plaça de Sant Pere i per acabar la Rasa dels Molins

El punt de l’ordre del dia més debatut al ple de l’Ajuntament de Berga, ahir al vepsre, va ser el referent als projectes que l’equip de govern presentarà al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. Entre aquests projectes hi ha la continuació del Pla de Barris, la remodelació de la barana i el terra de la plaça de Sant Pere, la construcció de la nova escola bressol municipal, i la finalització de la part central de la Rasa dels Molins.
La remodelació de la plaça de Sant Pere va ser un dels projectes que més polèmica van generar entre l’equip de govern, de CiU, i el PSC, el principal grup a l’oposició. Ramon Camps, del PSC, va criticar que es planegi un pressupost de 600.000 euros (100 milions de pessetes) per reformar una plaça que està ‘digne’. L’alcalde, Juli Gendrau, va respondre que cal fer moltes intervencions diferents i que per això l’equip de govern considera que la reforma és ‘convenient’.
Altres projectes pels quals es demanaran subvencions a la Generalitat també es van debatre en profunditat. És el cas de la construcció de la nova escola bressol, que s’ubicarà a la zona de sud-oest, al costat de la variant, i es vol que estigui en funcionament d’aquí a dos cursos.
Per altra banda, l’Ajuntament demanarà ajuts per acabar la urbanització de la part central de la Rasa dels Molins.
El PSC, a l’oposició, va criticar la manera com s’ha elaborat el pla. Considera que s’ha treballat poc. Sobre la Rasa dels Molins va insistir que la manca de pressupost pel projecte no es deu a l’endarreriment de la seva execució. Per al seva banda, l’alcalde va respondre que l’equip de govern ha treballat amb fermesa. La sol·licitud de subvencions es va aprovar amb els vots a favor de CiU, de la CUP i del regidor Josep Saña. ERC es va abstenir i els regidors del PSC hi van votar en contra.
Pel que fa els altres punts de l’ordre del dia, a la sessió plenària es va aprovar també una moció de suport a l’entitat Acció Cultural del País Valencià pel tancament dels repetidors de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio al País Valencià.
A més, va prendre possessió de l’acta de regido, Joan Carles Sosa, en substitució de Maria Antònia Carrasco, que va deixar el PSC.
I fins i tot hi va haver temps per l’anècdota: es va aprovar una moció sobre la unificació de Cal Rosal en un sol municipi. Una moció, que segons va explicar Ramon Camps, ja s’havia aprovat en l’anterior mandat, però que s’ha perdut a les dependències municipals.

Comentaris