Fira Sant Jaume Prats 2018

General

Maragall diu que el projecte educatiu de Berga està ben enfilat gràcies a l’aposta per ampliacions i nous equipaments

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que Berga va per bon camí a l’hora de disposar de tots els equipaments educatius que necessita. Ho ha dit en el decurs de la visita que Maragall ha fet a diferents centres de la comarca. Segons el conseller, tant la construcció del nou institut, com la del centre d’educació especial Llar Santa Maria de Queralt, i el projecte per dotar la població de més places de llar d’infants, i també altres projectes relacionats amb Educació, estan en vies de solució i en alguns casos, amb les obres iniciades. A més de la visita a diversos centres, Maragall ha pronunciat una conferència sobre les bases de la Llei d’Educació.
A l’escola de la Valldan, que forma part de la Zona Escolar Rural Berguedà Centre, el conseller ha dit que aquest equipament és ‘una mostra més de les virtuts i qualitats de les escoles rurals del país’. Ernest Maragall ha elogiat també la transformació que ha fet el col·legi Santa Eulàlia en els darrers anys per convertir-se en ‘una escola de primera fila, amb qualitat reconeguda i llista d’espera’. En aquest sentit, ha dit que ja s’està treballant perquè els alumnes de secundària que actualment estan ubicats en aquest centre puguin traslladar-se a un nou edifici perquè l’escola pugui disposar de tot l’espai.
En aquests moments, el departament d’Educació de la Generalitat està pendent que el consistori ofereixi un solar per a la construcció del nou institut d’ensenyament secundari Guillem de Berguedà. Les instal·lacions actuals del centre són insuficients per encabir tots els alumnes.
Ernest Maragall també ha aprofitat l’estada a Berga per conèixer la llar Santa Maria de Queralt, l’escola d’Educació Especial, de la qual ja s’han iniciat les obres de construcció d’un nou edifici. El conseller ha qualificat aquest centre com una instal·lació ‘de primera importància per Berga i per la comarca’. La construcció de la nova escola de la Llar va començar el novembre, un cop desbloquejats els tràmits que quedaven pendents. El Govern hi aporta 2,5 milions d’euros.
Per altra banda, el conseller ha anunciat que s’estan planificant una nova Escola Oficial d’Idiomes, una aula de formació d’adults, i la construcció d’una nova llar d’infants. Aquestes previsions fan que, segons el conseller Maragall, Berga estigui ‘en el camí’ de disposar de tots els equipaments educatius que necessita.

Comentaris