Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

El Berguedà acostarà els Serveis Socials a 1.675 persones majors de 80 anys

La Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Berguedà han presentat aquest divendres el programa ‘Els Serveis Socials més a prop’, que té com a objectiu acostar els Serveis Socials a les persones més grans de 80 anys i conèixer quina és la seva situació i les seves necessitats, ha remarcat la presidenta del Consell Comarcal del Berguedà, Montserrat Ribera. Professionals de Creu Roja entrevistaran un total de 1.675 persones més grans de 80 anys i que no són usuàries dels Serveis Socials. El programa ha de permetre als ajuntaments saber la realitat de la gent gran i, a partir d’aquí, poder ‘planificar’ els seus recursos. Els majors de 80 anys reben informació dels recursos que tenen al seu abast com, per exemple, els serveis de proximitat, l’assistència personal i l’ajuda domiciliària.
El president de l’Assemblea de Creu Roja al Berguedà, Josep Maria Castellà, ha explicat que la gent gran disposa de ‘poca’ informació sobre els Serveis Socials. Castellà ha afegit que les entrevistes a domicili serveixen alhora per ‘prendre apunts’ de les mancances que, segons la gent gran, hi ha al Berguedà. La regidora de l’Àrea Social de l’Ajuntament de Berga, Maribel Iglesias, ha destacat que el projecte és una eina per fer una ‘detecció’ de les necessitats de la gent gran. Ramon Cabra, president de l’Associació de Petits Municipis del Berguedà, ha recordat que la comarca té 21 municipis que tenen menys de 500 habitants amb una població molt ‘dispersa’ i que, per tant, té dificultats per accedir als Serveis Socials.
La diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha remarcat que la iniciativa és una ‘mostra’ que els Serveis Socials estan ‘canviant’, en el sentit que ara ‘van al carrer per veure les necessitats de la població’. Ballarín ha qualificat el projecte ‘d’innovador’.
A Berga, on ja es duu a terme el projecte, es faran un total de 400 entrevistes. El programa ja està també en marxa a Cercs, Casserres, Avià, Olvan, Guardiola de Berguedà, Viver i Serrateix, Montmajor, Borredà i Bagà. El 60% del cost del projecte va a càrrec de la Diputació de Barcelona i la resta l’assumeix el Consell Comarcal.

Comentaris