Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La Diputació presenta a la Pobla de Lillet els mètodes per gestionar els boscos

El diputat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, acompanyat per l’alcaldessa de la Pobla de Lillet, Carme Rosell, presentarà demà dissabte la publicació ‘Plans d’ordenació forestal en boscos de titularitat municipal’. Es tracta d’una publicació, editada per la Diputació de Barcelona, que presenta una metodologia per a la redacció de plans d’ordenació que es pot aplicar als boscos públics de propietat dels ajuntaments del Pirineu i Pre-pirineu, i concretament a molts boscos de l’Alt Berguedà. Des de la Diputació es recorda que l’Alt Berguedà, amb prop de 29.000 hectàrees de superfície forestal, és una de les millors zones forestals de Catalunya. La titularitat dels boscos de l’Alt Berguedà es reparteix entre els ajuntaments, en un 25%, les comunitats de veïns, el 17%, la Generalitat, un 10% i els propietaris privats, amb un 48%.
Així, la possibilitat anual d’aprofitament estimada se situa per sobre dels 40.000 metres cúbics per any. Els beneficis per la propietat derivats de la comercialització d’aquesta fusta és d’uns 600.000 euros l’any, generant un moviment econòmic per les empreses explotadores lleugerament superior a un milió d’euros anuals. El consum actual de les indústries transformadores de la zona és de 350.000 metres cúbics, la més alta de Catalunya.
S’espera l’assistència de membres de les entitats, alcaldes de la comarca, així com tècnics de la Diputació. L’acte de presentació de la publicació comptarà amb dues conferències sobre l’ordenació i gestió de boscos de pi roig a càrrec de David Marcé i de Joan Carles Àngel, enginyers de monts, col·laboradors de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona. La presentació tindrà lloc demà a 2/4 d’1 del migdia al Teatre Casal de la Pobla de Lillet.

Comentaris