Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Berga ja ho té pràcticament tot a punt per a una nova edició del Carnestoltes

Berga escalfa motors per al Carnestoltes d’enguany. Els actes començaran el dijous dia 31 de gener amb una botifarrada i s’allargaran fins el dimecres 6 de febrer, que es farà l’enterrament del Rei Carnestoltes. El programa d’actes de la festa s’ha presentat avui i ha servit per fer un repàs a les activitats d’enguany. A part de la botifarrada de dijous, a les 5 de la tarda a la plaça Sant Joan, el gros dels actes s’encetarà divendres, 1 de febrer, amb ball de carnestoltes al Casal de la Gent Gran. Es farà a 2/4 de 5 de la tarda. A 2/4 de 8, animació amb sortida de la plaça Sant Joan, i a partir de les 8, rebuda del Rei Carnestoltes a la plaça de Sant Pere, organitzada pel Botiguers del carrer Major.
Dissabte, dia 2 de febrer, a partir de les 11 del matí, activitats per als més petits. De les propostes de dissabte a la tarda se n’encarrega la Bauma dels Encantats. A les 4, concentració de les carrosses al davant del concessionari Ford, on es faran les inscripcions. A les 5, començarà la rua a la Font del Ros i acabarà a la plaça Viladomat. Com a novetat, tornarà a passar pel carrer Major. I després del recorregut pels carrers més cèntrics de la ciutat de dissabte a la tarda, a la nit hi haurà ball de carnestoltes: el Ball dels Cornuts, a partir de les 11. Es farà al pavelló i l’amenitzaran l’orquestra Mitjanit i el grup Apache. Al llarg de la nit s’entregaran els premis de les carrosses participants a la rua i de les disfresses del Ball dels Cornuts. L’entrada costarà 5 euros.
Les activitats del carnaval es reprendran diumenge, dia 3. A les 11 del matí, guerra de la farina entre carlins i liberals, a la plaça de Sant Pere. Enguany s’hi espera una elevada participació i es passarà de les 3.500 bombes de l’any passat a 11.000, que equivalen a 450 quilos de farina .
Diumenge a la tarda, a les 5, al pavelló, carnestoltes infantil. L’organitza Ràdio Berga i seguirà la línia que l’any passat amb concurs de disfresses –els premis dels quals seran en metàl·lic en comptes de regals– i animació amb Tururut i Cia, i Dani Màgic. Un cop acabats els actes de diumenge salten al dimecres dia 6 de febrer, que es farà el fi de festa. A les 7 de la tarda, enterrament del Rei Carnestoltes. Es formarà una comitiva fúnebre, amb vídues i ploraneres, que anirà fins a la plaça del Forn, on es llegirà el testament per part del Notari de Madrona. Hi haurà sardinada popular i sorteig del tresor (s’hi podrà participar amb números que repartiran els botiguers del carrer Major).

Comentaris