Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La dieta mediterrània es dona a conèixer en una xerrada a Avià, aquet divendres

Els cereals, la fruita, els llegums o l’oli d’oliva. Són alguns dels elements bàsics de la dieta mediterrània. Uns aliments que fan que aquesta coneguda dieta sigui molt beneficiosa per a la salut. Uns beneficis que divendres es donaran a conèixer en una xerrada que es farà a Avià, dins del programa de la trobada de joves epidemiòlegs. L’epidemiologia és una ciència que estudia, entre d’altres coses, l’evolució de les malalties i quina afectació tenen a la societat. En aquesta xerrada, la metge epidemiòloga Mònica Guxens, explicarà com va néixer la dieta mediterrània. Comuna a tots els països de l’àrea del mar mediterrani, que té els seus orígens en les cultures grega i romana, que basaven la seva dieta en l’oli, el pa i el vi. Després els germànics van incorporar la carn, els àrabs les albergínies, les carxofes, l’arròs i la pasta, i d’Amèrica va arribar la patata, el pebrot i el tomàquet. Tots aquests elements, més l’exercici física, han fet de la dieta mediterrània un bon hàbit de salut.
I és que s’ha comprovat que aquest tipus d’alimentació prevé malalties, redueix els problemes de colesterol i de tensió arterial. També s’ha confirmat que als països de dieta mediterrània hi ha menys morts per malalties cardiovasculars o càncers. Per això, cal continuar promocionant aquesta dieta. Com es farà en la sessió de divendres a Avià.
La xerrada tindrà lloc aquest divendres, dia 23, a l’Atenteu d’Avià, a partir de les 7 de la tarda.

Comentaris