Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Els afectats de Puig-reig per la fallida de la constructora Juanes recuperen els diners dels pisos

Les famílies afectades per la paralització de les obres a la promoció La Catalana de Puig-reig, a causa de la fallida de la promotora Juanes, han recuperat els diners que ja havien avançat a la promotora Valljov.
Les obres van quedar aturades fa gairebé un any amb la presentació del concurs de creditors per part de la constructora. Malgrat els esforços dels afectats per obtenir informació, la promotora Valljov els feia passar amb raons. Les famílies van aglutinar-se en una acció conjunta i primer, a través dels mitjans de comunicació, i després a través d’un gabinet d’advocats de Berga, van iniciar la reclamació dels diners. Es dóna el cas que cap dels afectats no disposava d’avals bancaris ni pòlisses d’assegurances.
Rosa Botifoll i Montserrat Antem, mare i filla, afectades per aquest cas, i que viuen a Puig-reig en un pis de lloguer, mostraven ahir la seva satisfacció per haver pogut recuperar els diners. Asseguren que és com si els hagués tocat ‘la loteria’.
Amb tot, les famílies afectades per la mateixa situació a la promoció Les Alzines de Gironella, que promou Residencial San Daniel, i que té relació directa amb Valljov, continuen sense saber el futur dels diners que van donar en el seu dia.
La promoció de Puig-reig estava avalada per Caixa Penedès, que s’ha hagut de quedar amb l’obra a mig fer. A Gironella, la construcció dels habitatges venien avalats per Banesto. Des de primers d’any les dues promocions han quedat aturades i només hi ha l’estructura d’uns pisos que havien de ser lliurats als seus compradors a últims d’aquest any o primers del 2009.
Finalment, en el cas de Puig-reig, es va arribar a un acord i els afectats s’han quedat sense pis, però han recuperat els diners.

Comentaris