Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Finlàndia, el país del Pare Noel

Al programa Mitja hora de viatges, de Ràdio Berga, hem anat a Finlàndia. Hem parlat amb dos viatgers que hi han estat en diferents èpoques de l’any. Durant molts mesos, es pot visitar la casa del Pare Noel, a la regió de Lapònia, al nord del país. Hi ha una granja de rens i es pot veure l’activitat del Pare Noel i dels seus col·laboradors per preparar els regals que s’envien a tot el món. Santa Claus atén els visitants un per un i, fins i tot, els saluda en el seu idioma, tal com ha explicat Sònia Llamas.
Durant l’any, des de l’oficina del Pare Noel, es pot escriure una carta que els seus col·laboradors guarden i envien al destinatari quan falten pocs dies perquè arribi el Nadal.
A finals de primavera o a principis d’estiu, es pot veure el sol de mitjanit a la regió més pròxima al cercle polar àrtic. I, durant tot l’any, es pot gaudir de la regió dels cent mil llacs, al centre del país.
A la taula, el rei és el salmó, segons ha explicat Emilio Larrocha.
Finlàndia té cinc milions d’habitants, concentrats en bona part a l’àrea de la capital, Hèlsinki, i el sud del país. El vol fins al principal aeroport no és car, però l’alt nivell de vida fa que els hotels i els restaurants tinguin un cost elevat. Una de les opcions més recomanades per viatjar a Finlàndia és agafar un avió fins a Hèlsinki i, des d’allà, llogar un cotxe. Conduir per Finlàndia és molt fàcil, perquè les carreteres són molt bones i el territori és molt pla.

Comentaris