Berguedà Telecom

General

Berga serà la seu del Torneig Europeu de Veterans d’Handbol 2010

Berga serà el centre de l’handbol europeu del 17 al 20 de juny de l’any que ve. La ciutat es farà càrrec de l’organització Torneig Europeu de Veterans d’Handbol 2010, que reunirà al Berguedà una quarantena d’equips d’arreu d’Europa. Els impulsors de la candidatura berguedana han guanyat el pols a ciutats d’Itàlia i Croàcia aconseguint que la competició vingui a la comarca del Berguedà. Fa algunes setmanes que un comissari de la Federació Internacional va visitar les infraestructures que s’utilitzaran durant el torneig i va donar el vistiplau perquè Berga es faci càrrec de l’esdeveniment.
Per poder realitzar aquesta competició, s’ha creat una comissió organitzadora presidida pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ramon Bajona, que té com a director executiu al promotor berguedà i jugador d’handbol Toni Lorente. També compta amb la implicació de les federacions espanyola i catalana d’handbol, la Generalitat i la Diputació de Barcelona.
En el torneig prendran part quaranta equips dividits en dues categories: de 35 a 44 anys i de 45 en amunt. S’espera que l’esdeveniment porti a la comarca unes 600 persones. Per poder acollir tots els partits era necessari disposar de quatre pavellons, per això s’ha contactat amb els ajuntaments de Gironella i Puig-reig, que posaran a la disposició de la competició els seus pavellons, segons ha explicat el regidor d’Esports de Berga, Ramon Bajona. Segons el director executiu del torneig, Toni Lorente, Itàlia podria acollir aquesta competició el 2011, després de Berga. Aquesta serà la segona vegada que se celebra a l’estat espanyol aquest torneig. L’altra ocasió va ser també a Catalunya, el 2005, a Granollers. Lorente explica que la majoria d’equips participants venen de l’Europa de l’est i Escandinàvia.
Els organitzadors fa setmanes que han començat a moure’s per preparar diversos aspectes vitals per a un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques com l’allotjament i la difusió de la informació. S’han posat en contacte amb l’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà, per planificar les places disponibles que caldrà tenir durant aquells dies i les diverses opcions per oferir als participants. També es crearà una pàgina web que posarà en contacte equips i organització i on podran triar l’allotjament i preparar la seva estada a la comarca. El pròxim dilluns, Ramon Bajona i Toni Lorente seran a Madrid per signar amb les federacions d’handbol el conveni que els assegura l’organització de la prova.

Estic amb tu

Comentaris