Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Els infants de Saldes no utilitzen el transport escolar perquè no compleix la normativa, segons els pares

Els sis infants de Saldes que aquest any han d’anar a escola a Vallcebre no faran servir el transport escolar habilitat pel Consell Comarcal del Berguedà fins que el vehicle no s’adapti a la normativa. Així ho han decidit els seus pares que de moment els porten a classe amb els seus cotxes particulars.
Segons ha explicat a Ràdio Berga la presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’escola de Saldes, Laura Coronas, el Consell Comarcal ha contractat un taxi de nou places per portar els infants a escola però no compleix la normativa del transport escolar. Segons la llei, els vehicles han d’estar homologats com a corresponents a la categoria M, el seient del conductor ha d’anar protegit per una pantalla transparent, les portes d’entrada i sortida han de ser controlades pel conductor i, entre d’altres exigències, els menors de 12 anys no poden viatjar a la plaça contigua al conductor. Amb el vehicle actual, segons els pares, res d’això es compleix. Des de l’AMPA també recorden que tots els nens són menors de 12 anys i critiquen que no hi ha suficients cadiretes per a tots els alumnes que hi han de viatjar.
En canvi, el Consell Comarcal manté que el vehicle sí que s’adapta a la normativa vigent. Així les coses, en aquesta primera setmana de curs, els sis alumnes de Saldes que s’han incorporat a l’escola de Vallcebre hi van en cotxe particular, mentre que un alumne que el curs passat ja anava a Vallcebre fa servir el transport del Consell Comarcal. L’AMPA del CEIP Pedraforca diu que no els importa si la decisió obliga a cancel·lar el nou transport escolar ja que, remarquen, “a nosaltres no ens serveix per res”. Els pares demanen que es compleixi la normativa i per això han fet arribar una carta certificada al Consell explicant el seu posicionament i en la hi han adjuntat una còpia de la normativa que, diuen, s’està incomplint. De moment, segons la presidenta de l’AMPA, no han obtingut cap resposta per part de l’ens comarcal i asseguren que continuaran mantenint la seva lluita fins que el transport escolar s’adapti a la normativa o es reobri l’escola de Saldes.
Les famílies de l’escola de Saldes avisen que quan arribi l’hivern i l’estat de les carreteres es compliqui per la neu i el gel, no portaran els seus fills a escola per evitar riscos. De moment, l’AMPA posa les seves esperances en la justícia, on ha portat el tancament de l’escola.

Comentaris