Berguedà Telecom

General

Els infants de Saldes no utilitzen el transport escolar perquè no compleix la normativa, segons els pares

Els sis infants de Saldes que aquest any han d’anar a escola a Vallcebre no faran servir el transport escolar habilitat pel Consell Comarcal del Berguedà fins que el vehicle no s’adapti a la normativa. Així ho han decidit els seus pares que de moment els porten a classe amb els seus cotxes particulars.
Segons ha explicat a Ràdio Berga la presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’escola de Saldes, Laura Coronas, el Consell Comarcal ha contractat un taxi de nou places per portar els infants a escola però no compleix la normativa del transport escolar. Segons la llei, els vehicles han d’estar homologats com a corresponents a la categoria M, el seient del conductor ha d’anar protegit per una pantalla transparent, les portes d’entrada i sortida han de ser controlades pel conductor i, entre d’altres exigències, els menors de 12 anys no poden viatjar a la plaça contigua al conductor. Amb el vehicle actual, segons els pares, res d’això es compleix. Des de l’AMPA també recorden que tots els nens són menors de 12 anys i critiquen que no hi ha suficients cadiretes per a tots els alumnes que hi han de viatjar.
En canvi, el Consell Comarcal manté que el vehicle sí que s’adapta a la normativa vigent. Així les coses, en aquesta primera setmana de curs, els sis alumnes de Saldes que s’han incorporat a l’escola de Vallcebre hi van en cotxe particular, mentre que un alumne que el curs passat ja anava a Vallcebre fa servir el transport del Consell Comarcal. L’AMPA del CEIP Pedraforca diu que no els importa si la decisió obliga a cancel·lar el nou transport escolar ja que, remarquen, “a nosaltres no ens serveix per res”. Els pares demanen que es compleixi la normativa i per això han fet arribar una carta certificada al Consell explicant el seu posicionament i en la hi han adjuntat una còpia de la normativa que, diuen, s’està incomplint. De moment, segons la presidenta de l’AMPA, no han obtingut cap resposta per part de l’ens comarcal i asseguren que continuaran mantenint la seva lluita fins que el transport escolar s’adapti a la normativa o es reobri l’escola de Saldes.
Les famílies de l’escola de Saldes avisen que quan arribi l’hivern i l’estat de les carreteres es compliqui per la neu i el gel, no portaran els seus fills a escola per evitar riscos. De moment, l’AMPA posa les seves esperances en la justícia, on ha portat el tancament de l’escola.

Estic amb tu

Comentaris