Fira Sant Jaume Prats 2018

General

La Cuina del Bolet compleix deu anys i crea els premis Bolet d’Or

La Cuina del Bolet, una proposta culinària que té com a objectiu atraure clients als restaurants berguedans mitjançant la gastronomia boletaire, compleix deu anys. Per celebrar-ho, el Grup Gastronòmic de l’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà ha decidit crear uns guardons per reconèixer aquelles persones, institucions i entitats, que al llarg d’aquests anys han contribuït a promocionar la cuina boletaire a la comarca i a fora. Es tracta del Bolet d’Or, un premi que reprodueix el logotip del Grup Gastronòmic de la Cuina del Bolet dissenyat per l’artista berguedà, Salvador Vinyes.
Els premiats de la primera edició del Bolet d’Or són el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, el xef Miquel Màrquez, la Penya Boletaire de Berga, el Museu d’Art del Bolet de Catalunya, a Montmajor, i el programa de Televisió de Catalunya “Caçadors de Bolets”. La intenció és que aquests premis tinguin continuïtat en un futur. L’acte d’entrega es farà el dia 8 d’octubre al Teatre Municipal de Berga.
Pel que fa a la Cuina del Bolet, aquest any comptarà amb la participació de 19 restaurants, dos menys que l’any passat, que oferiran tot tipus de plats elaborats amb bolets, com ara carpaccio de peu de porc amb niu de bolets, coca de rovellons i escalivada amb cua de gambes, una piruleta de xocolata i camagrocs o un didalet de licor de rossinyols. Remei Escolies, cap del Grup de Gastronomia, ha destacat l’evolució gastronòmica que han portat a terme els restaurants durant aquests deu anys.
Els preus dels menús oscil•len entre els 26 i els 65 euros i les persones que degustin els menús, entraran en el sorteig d’una caixa de vi Abadal, una caixa de cava Rovellats i un cap de setmana per a dues persones al Berguedà. Tot i que enguany la Cuina del Bolet ha comptat amb menys recursos i subvencions que altres anys, el restaurador i membre de l’associació, Pep Pujols, ha remarcat l’esforç dels participants a la campanya i ha reafirmat la importància del Berguedà en el món boletaire. La campanya de la Cuina del Bolet ja ha començat i s’allargarà fins a mitjans del mes de novembre.
Per a més informació: www.cuinadelbolet.com

Comentaris