Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Els principals grups a l’oposició de Berga veuen inviable fer un funicular des de la ciutat fins a Queralt

Els principals grups polítics a l’oposició a l’Ajuntament de Berga veuen inviable la idea de fer un funicular des de Berga fins a Queralt. Aquesta seria la proposta estrella del conjunt d’un projecte que preparen diverses institucions berguedanes, tal com us avançàvem ahir a Ràdio Berga.
Un projecte que pretén reactivar l’entorn del santuari i que també contemplarà revitalitzar els serveis de Queralt, tot i que de moment no se n’han donat més detalls. Sí que n’ha transcendit que podria incloure un funicular. Una obra faraònica que ja s’ha posat en diverses ocasions sobre la taula i que mai no ha tirat endavant.
En aquests moments, per la situació econòmica, no ho veuen factible ni el PSC ni la CUP ni ERC. Segons el socialista Dani Bullich, “creiem que és inviable, potser en temps de vaques grasses tot és factible però en moments com els actuals cal tocar de peus a terra”. Per a Natxo Romero, de la CUP, “em sembla una ‘frikada’. Hi ha altres prioritats que aquest projecte faraònic en temps de crisi, no creiem que sigui el moment ni de posar-ho sobre la taula”.
Consideren que construir un funicular és un projecte insostenible, que requereix molts recursos econòmics que es podrien invertir amb altres accions ‘efectives’ i ‘més econòmiques’, per reactivar Queralt. Jesús Boixader, per la seva banda, d’ERC, també ho veu inviable i apostaria abans per fer un bon aparcament.
El funicular, però, és només una part del gran projecte que preparen la Cambra de Comerç, l’Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal, el Consorci de Formació i d’Iniciatives, Túnel del Cadí, Ferrocarrils, Diputació i Generalitat. Ha de ser molt més ambiciós, s’han de planificar actuacions que permetin donar vida a Queralt. Ho ha dit l’alcalde, el convergent Juli Gendrau, que ha assegurat que la prioritat passa per fomentar el turisme a Queralt oferint molt més als visitants. Tot i això, veuria de bon ull que el projecte, si és viable, pugui contemplar el funicular per accedir a la muntanya.
Tampoc no ho veu malament el regidor no adscrit Josep Saña, a l’oposició, que en el seu programa electoral d’ara fa quatre anys (com a cap de llista del PP) ja incidia en la proposta de la construcció d’un funicular de Berga a Queralt com a idea “interessant”.
El projecte per transformar l’entorn de Queralt agrupa ens i entitats que hauran d’elaborar un pla conjunt amb idees concretes per transformar l’entorn de Queralt, amb serveis que funcionin i que siguin un esquer per als turistes.

Comentaris