Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Vallcebre impulsa un Pla Local d’Habitatge per evitar que els joves marxin del poble

L’Ajuntament de Vallcebre posa en marxa un Pla Local de Dinamització de l’Habitatge amb el gran objectiu d’intentar evitar que la gent jove marxi del poble. Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Xavier Huguet, els preus dels pisos són molt elevats pel pes que té al municipi el mercat de segona residència, de manera que molts joves del poble no poden assumir-ho. Per això l’Ajuntament vol ajudar a aconseguir ajuts per pagar el lloguer i alhora rehabilitar alguns habitatges que són de propietat municipal per poder-los comercialitzar a “preus assequibles”.
Dissabte passat es va fer una primera presentació del pla als veïns del poble. Hi van assistir una quinzena de persones i a partir d’aquí l’Ajuntament elaborarà un cens de tots aquells que requeririen un ajut per pagar el lloguer. La idea és que la iniciativa doni els primers fruits d’aquí a un any o un any i mig, tot i que l’alcalde ha reconegut que les dificultats per obtenir subvencions poden fer alentir el projecte, en especial per fer la millora dels habitatges antics.
D’altra banda, un projecte que està a punt de finalitzar a Vallcebre és la construcció d’una sala polivalent, que s’inclou dins el projecte de construcció de l’alberg. Ara, està a punt d’acabar la segona fase del projecte, que permetrà posar en funcionament la nova sala. Aquest és un dels principals projectes de Vallcebre en els últims anys, on per cert, l’actual alcalde ja ha anunciat que no optarà a la reelecció.

Comentaris