Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Neix la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública al Berguedà

La coordinadora en defensa de la sanitat pública al Berguedà, ja treballa. L’entitat, que integra sindicats de metges i infermeres, partits polítics, sindicats tradicionals i altres organismes, té la intenció primer de recollir dades per a poder fer una diagnosi de la situació sanitària a la comarca del Berguedà, tal i com ha explicat Josep Antoni Hernández Vinagre, responsable d’Iniciativa per Catalunya – Verds al Berguedà i impulsor de la coordinadora.
Segons Vinagre, les retallades en sanitat al Berguedà afecten pràcticament a tots els organismes de salut públics, hospital, ambulatoris i transport. Unes accions d’estalvi que cal analitzar perquè n’hi ha de poc clares, com fa uns dies, quan –segons explica- des del CAP de Puig-reig es va haver d’activar l’helicòpter perquè no hi havia ambulància disponible a la zona, degut a la retallada del servei. Això demostra que l’objectiu de que el temps màxim d’espera per a l’atenció mèdica sigui de mitja hora, no es compleix, i més en una comarca rural i disseminada com el berguedà. Per això està en contra que s’hagi desmuntat la infraestructura sanitària que hi havia fins ara.
Vinagre ha demanat la col•laboració dels ciutadans per a conèixer la realitat i les problemàtiques sanitàries actuals al Berguedà, pel que demana que es posin en contacte amb els sindicats i partits que la formen. Segons diu, cal engegar una dinàmica reivindicativa que ens porti a cobrir les necessitats bàsiques.
Josep Antoni Hernández Vinagre recorda que era molt important que els sindicats de metges i infermeres formessin part de la plataforma perquè ells en pateixen les conseqüències amb retallades laborals i a més poden informar de forma directa de com està la situació. Ara es farà una diagnosi del sector a la comarca de la que s’extraurà les reivindicacions que s’han de defensar per a mantenir un servei públic sanitari mínim i eficient.

Comentaris