Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Les obres de la carretera Gironella-Vic i del túnel i el parc de Bombers de Guardiola s’enduen el pes de la inversió pel Berguedà

Les obres de millora de la carretera que uneix Gironella amb Vic, la rehabilitació del túnel de Guardiola de Berguedà, a la C-16 (l’eix del Llobregat), i la reforma del parc de Bombers de Guardiola, són les obres de més inversió per part de la Generalitat que es contemplen en els pressupostos d’aquest 2012 pel Berguedà, amb gairebé 15 milions d’euros per a actuacions a la comarca.
Són 9 milions d’euros per la remodelació de la C-154 de Gironella-Vic, passant per Prats, que ja fa temps que s’hi treballa i una part està acabada. En aquest cas són 9 milions compartits entre Berguedà i Osona.
Estrictament al Berguedà, s’hi invertiran prop de 6 milions d’euros per a projectes a diferents municipis. El que s’endú més pressupost, amb uns 3 milions, és l’adequació del túnel de Guardiola de Berguedà, tal com ha comentat la diputada berguedana de CiU Montserrat Ribera.
1,5 milions d’euros més seran per acabar la reforma del Parc de Bombers de l’alt Berguedà, a Guardiola. També hi ha un partida de gairebé 500.000 euros per renovar instal·lacions del Túnel del Cadí. I inversions menors per obres importants com la depuradora de la Pobla de Lillet o bé execució d’operacions de neteja de neu i gel a carreteres de Castellar de n’Hug, entre d’altres.
No són grans inversions, –els prop de 6 milions és la meitat del què es va pressupostar pel Berguedà el 2011– però segons el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Turull, és “la millor inversió pel futur”. I Ribera ha afegit que “la Generalitat no pot invertir més però està pagant encara obres ja fetes”. En aquest sentit, la Generalitat té pendent de pagar 8 milions d’euros d’equipaments que ja s’estan fent servir. Són el CAP de Puig-reig i el SOC (el Servei d’Ocupació de Catalunya) de Berga.
En conjunt, uns pressupostos que s’han redactat tenint en compte criteris d’austeritat, prioritat de la despesa social, credibilitat i corresponsabilitat. Turull ha afegit que s’ha hagut de tenir en compte “estabilitzar les finances de la Generalitat per no anar a parar al precipici, mantenir els eixos bàsics de l’estat del benestar i poder treure el país del sot de la crisi”.

Comentaris