Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’Orquestra de l’EMMB estrenarà diumenge la versió simfònica de Salvador Brotons de les músiques de la Patum

L’Orquestra Simfònica de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) estrenarà aquest pròxim diumenge la “Suite Simfònica de la Patum” que el compositor i director Salvador Brotons ha creat per encàrrec del centre berguedà. Brotons ha fet els arranjaments per a orquestra simfònica, és a dir, incorporant els instruments de corda als de vent i percussió, que són els que participen en directe de la festa. L’obra arrenca, com no podia ser d’altra manera, amb el tabal i segueix amb els Turcs i Cavallets, i va lligant cada una de les músiques fins arribar al final amb els tirabols.
Salvador Brotons ha explicat que finalment va cedir a les “pressions” del director de l’Escola de Música, Xavier Llobet, que insistia perquè en l’obra no hi faltés “El Patumaire”, tot i les seves reticències perquè –diu– “no té res a veure amb la resta”. Llobet ha explicat que la idea d’encarregar a Brotons una versió simfònica de les músiques de la Patum va sorgir de la secció de corda de l’escola, queixosa perquè no sol tenir gaires oportunitats d’interpretar les peces de la festa.
El concert acabarà amb l’estrena d’aquesta “Suite Simfònica de la Patum”, però té un programa molt més extens. En la primera part, dirigida per Lluís Caballeria, responsable de l’Orquestra Simfònica de l’escola des de la seva creació ara fa tres any, la formació interpretarà el poema simfònic “Finlàndia” de Jean Sibelius. També hi haurà temps per a la música contemporània amb l’“Eurofanfàrria” de Xavier Montsalvatge, del qual enguany se celebra el centenari del seu naixement, i per a una obra d’estrena “Divertiment”, del mateix Lluís Caballeria. En aquesta primera part del concert, també hi haurà música de pel•lícules amb una suite de la banda sonora d’“El senyor dels anells” i per a LES sardanes, amb “Juny” de Juli Garreta i “Somni” de Manel Saderra.
El concert tindrà lloc el pròxim diumenge, 20 de maig, a les 6 de la tarda al Teatre Municipal de Berga. Al migdia, a l’Ajuntament hi haurà hagut el ple de l’Ascensió per aprovar la celebració d’una nova edició de la festa i el tabal haurà sortit per anunciar la decisió. Les entrades, que es poden comprar anticipadament a l’Escola de Música i a l’Oficina de Turisme de Berga, costen 10 euros, amb descomptes per als menors d’edat (8 euros) i per als alumnes del centre (5 euros).

Comentaris