Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’avaria de l’ascensor de Queralt queda resolta a dos dies de la Gala

L’ascensor de Queralt ja torna a funcionar. El va espatllar un llamp que va caure a Queralt durant la tempesta del dimarts 28 d’agost, i durant tota una setmana hi han estat treballant tècnics per reparar-lo. Avui han resolt l’avaria, segons ha informat Ramon Barniol, capellà custodi de Queralt.
El mossèn celebra que s’hagi pogut arreglar abans de la Gala de Queralt, que serà aquest dissabte, 8 de setembre. Ja podrà pujar al santuari amb ascensor tothom qui vulgui participar a la festa de demà passat o bé aquests dies previs a la Gala, que es fan actes religiosos de la Novena.
La Gala de Queralt és una diada que cada any aplega molta gent al santuari. A les 9 del matí hi haurà missa a la cova. A les 12 del migdia, missa al santuari amb la participació de diferents mossens de la comarca, i cantada per l’Orfeó Berguedà. Un cop acabada la celebració eucarística, a la plaça del santuari, audició de sardanes amb la cobla Pirineu, volada de parapents i actuació dels Castellers de Berga. És una novetat d’enguany. La colla berguedana recentment creada participarà a la Gala.
Una Gala en què, com cada any, no hi faltaran els capitans. Els d’enguany són Ramon Coma i Maria Àngels Rota, Carles Pedrol i Conxita Medina (les parelles de casats), i els solters: Sergi Fernández, Stephanie Riera, Júlia Soler, Jaume Casals i mossèn Ramon Barniol.
Durant aquests dies previs a la Gala, els capitans visiten centres de gent gran amb una imatge, una rèplica, de la Mare de Déu de Queralt. Els hi acosten i es fa una pregària.

Comentaris