Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Les matriculacions de vehicles al Berguedà creixen un 56% a l’agost per l’augment de l’IVA

Les matriculacions de vehicles al Berguedà es van disparar el passat mes d’agost. Segons les dades del Gremi del Motor, a la comarca es van matricular 36 cotxes (30 turismes i 6 tot terrenys), el que representa un increment del 56% respecte a l’agost de l’any passat. És una conseqüència directa de l’increment de l’IVA, que va entrar en vigor aquest setembre.
L’augment de l’IVA ha fet animar als particulars a avançar a aquest estiu la compra d’un vehicle nou. Al Berguedà concretament, el canvi se centra en la matriculació de turismes, que ha crescut un 76% i pràcticament dobla la xifra de l’any passat (30 al 2012 per 17 al 2011). En canvi, la de tot terrenys s’ha mantingut exactament igual. Uns resultats que fan millorar el total de matriculacions en el que portem d’any. Fins a aquest agost s’han venut 216 turismes, un 9% més que l’any passat en aquesta època. Això sí, els professionals del sector temen que en els propers mesos, les vendes seran mínimes i pot ser no s’aconsegueixi tancar l’any amb balanç positiu, segons ha comentat a Ràdio Berga, Jordi Macià, cap de vendes del concessionari Opel de Berga Automòbils Pedret.
L’agost ha estat un mes excepcional per una circumstància també excepcional: un augment del 3% de l’IVA aplicable al preu dels vehicles. Analitzant les dades es constata com durant la resta de l’any la matriculació de cotxes ha seguit la mateixa tendència negativa de l’any passat. Als mesos de maig, juny i juliol, les xifres de vendes a penes es movien en relació a l’any anterior, i si ho van fer, va ser molt poc i a la baixa. Ara, després de l’efecte IVA, els concessionaris de vehicles esperen mantenir les vendes fent ofertes i descomptes especials.
Macià apunta que mesures del govern d’ajuda a la compra, com ho van ser el Pla Renove i el Pla 2000E, serien un bon suport per al sector, ja que l’augment de l’IVA ha demostrat que hi ha compradors interessats si hi ha algun incentiu econòmic.
A Catalunya, a l’agost es van matricular 7.714 cotxes i 4×4, el que representa un increment respecte l’agost del 2011 del 7,7%. Això sí, de moment, l’acumulat de l’any encara és inferior a les vendes de l’any passat en el mateix període, amb un descens del 4,8%.

Comentaris