Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

S’acaben les obres de remodelació del túnel de Guardiola de Berguedà

La Generalitat ha completat les obres de remodelació del túnel de Guardiola de Berguedà, a la C-16, on queda completament restablerta la circulació. Aquesta setmana, en motiu dels treballs hi havia un carril tallat i es desviava el trànsit en sentit nord per dins de Guardiola. A partir d’avui, tots els vehicles –els que circulen en sentit nord i els que ho fan en direcció sud– ja tornen a passar per dins el túnel.
El departament de Territori i Sostenibilitat ha donat per acabada la tercera i última fase de les obres de millora i manteniment d’aquest túnel de la C-16, l’eix del Llobregat, amb l’abalisament i la senyalització. Prèviament, des de l’abril, ja s’hi havien fet altres treballs. En concret, un nou sosteniment del túnel amb reforç estructural de la volta, l’execució d’una nova solera, treballs de drenatge, impermeabilització i millora del ferm.
Una remodelació integral que era molt necessària, segons ha dit l’alcaldessa de Guardiola, Montserrat Ribera. Ha argumentat que el túnel “estava en mal estat, hi havia perill d’esllavissades i calia actuar-hi abans que hi hagués algun accident”.
L’objectiu de la Generalitat amb aquests treballs de millora és garantir un estat òptim de conservació del túnel i afavorir la seguretat viària. El pressupost de les obres ha estat de 2,9 milions d’euros, la inversió més important d’aquest 2012 pel Berguedà, ha recordat Ribera: “estem parlant d’una inversió important però és clau que les infraestructures estiguin en condicions”.
El túnel de Guardiola té una longitud de 368 metres i es va construir fa 20 anys. Ara, necessitava una remodelació integral. De fet, aquesta actuació estava pendent des de fa un parell d’anys, quan es va intervenir als altres tres túnels que hi ha a la C-16 entre Berga i Cercs.

Comentaris