Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La socialista Judit Carreras no té assegurada una bona posició per seguir com a diputada al Parlament

La fins ara diputada berguedana del PSC al Parlament, Judit Carreras, podria no repetir a la cambra catalana. L’agrupació del Berguedà l’ha proposada com a la seva candidata per formar part de la llista dels socialistes a la demarcació de Barcelona per a les properes eleccions del 25 de novembre. L’altre candidat dels socialistes berguedans és, igual que per a les eleccions del 2010, Cristòfol Gimeno. La diferència és que Gimeno és ara el primer secretari de la federació XI del PSC, la del Bages, Berguedà i Solsonès, i això podria fer-lo pujar llocs a la llista, per davant de la política berguedana.
A les eleccions de fa dos anys l’alcaldessa d’Olvan va ser la número 19 a llista del PSC. A Barcelona els socialistes van aconseguir 18 escons, de manera que Carreras va entrar al Parlament gràcies a la renúncia de José Montilla com a conseqüència de la important pèrdua de vots. Dilluns passat es va celebrar l’assemblea de militats de l’Agrupació del PSC al Berguedà que va considerar que la feina feta al Parlament per Carreras durant els últims sis anys la feien mereixedora de ser proposada de nou. Ara serà la comissió de llistes la que determinarà l’ordre dels noms, segons ha dit a Ràdio Berga el primer secretari de l’agrupació.
Viso assegura que no té cap indici sobre quina pot ser la col•locació de Carreras a la llista. Explica, però, que els factors que ho determinaran són diversos. Per exemple, cal tenir en compte que les llistes són paritàries i alternen els candidats per sexe. Destaca que la seva aposta com a primer secretari és ferma a favor de Carreras, que per això no s’ha proposat cap altre nom del Berguedà i desitja que el seu lloc a la llista sigui millor que el de fa dos anys.
El PSC aprovarà aquest pròxim diumenge les seves llistes per a les eleccions del 25 de novembre, que tindrà a l’actual primer secretari del partit, Pere Navarro, com a candidat a la presidència de la Generalitat. El primer secretari dels socialistes berguedans reconeix que aquestes eleccions són “una incertesa” i que es presenten “complicades” per al seu partit, que es troba al mig de dues posicions contraposades entre els partidaris i els detractors de la independència de Catalunya.

Comentaris