Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

L’atur al Berguedà supera per primer cop les 3.500 persones

L’atur al Berguedà sobrepassa per primer cop les 3.500 persones. Aquest gener, hi ha hagut un augment considerable respecte el desembre: s’ha passat de 3.481 a 3.589 desocupats a la comarca, 108 més. Representa un augment del 3% (un percentatge per sobre de la del conjunt de Catalunya, que és del 2,3%).
La mala situació econòmica per la qual passen les empreses de la comarca es palpa dia a dia i es reflecteix cada final de mes amb les dades de l’atur. De moment, ja fa tretze mesos que no hi ha retrocés i l’atur al Berguedà continua a l’alça. Sembla no tenir sostre, i la situació és preocupant.
Per municipis, destacant els més grans, Berga ha acabat l’any amb 1.689 persones a l’atur, 56 més que el mes anterior (+3,4%). A Bagà l’increment és molt destacat, un 8% més de parats passant de 188 a finals de desembre als 203 a finals de gener. També han crescut a Puig-reig, amb 11 persones més sense feina, arribant a les 369 (+3%). I Avià, n’hi ha 6 més (149). En canvi, a Gironella, hi ha hagut un petit descens, s’han reduït les llistes de l’atur en 6 persones (ara n’hi ha 409).
En el conjunt de Catalunya, també s’ha registrat nou rècord d’atur. El nombre d’aturats ha augmentat en 14.861 persones aquest passat gener, un 2,3% respecte el mes anterior. Ja hi ha 661.817 catalans a l’atur. Segons les últimes dades del Ministeri d’Ocupació, un de cada tres catalans que són a l’atur ja no cobren cap prestació. I els que ho fan reben una pensió mitjana de 914 euros.
Pel que fa a tot l’estat, l’atur també ha pujat. Les dades de les oficines públiques d’ocupació indiquen que hi ha hagut un creixement de 132.055 persones respecte al mes de desembre i que ja hi ha 4.980.778 parats, el 2,72% més i el seu nivell més alt en tota la sèrie comparable, que comença el 1996.

Comentaris